Veilig werken met heftrucks

Denkt u na over het huren of kopen van een heftruck bij Gentse Heftrucks? Dan maakt u de juiste keuze! Zorg er wel voor dat u veilig met deze machine omgaat. Hier vindt u enkele tips zodat u uw heftruck steeds de baas blijft.

Blijf uw heftruck de baas

Het bedienen van een heftruck kan soms riskant zijn. Zorg er dus voor dat u dit steeds op een veilige manier doet. Er gebeuren namelijk te veel ongevallen bij heftruckgebruik. Word een expert in het besturen van een heftruck met deze tips.

Kies de juiste match voor uw heftruck

Elke heftruck heeft het juiste baasje nodig. Daarmee bedoelen we iemand die bevoegd en goed opgeleid is. Nog geen opgeleide werknemers? Zoek een nieuwe collega of laat zelf iemand opleiden. Sommige opleidingen voor het besturen van heftrucks nemen maar één dag in beslag. Zo maakt u in een handomdraai van uw werknemers bekwame heftruckchauffeurs.

Belast je werknemers niet te veel

Een hoge werkdruk leidt tot meer stress. Blaf uw werknemers dus niet af. Anders maakt u uw werkplek misschien minder veilig. Een heftruck gebruiken ze beter rustig. Overhaaste maneuvers kunnen tot ongelukken leiden. Gun uw heftruckchauffeurs dus vaak genoeg rust en geef ze voldoende tijd om hun taken af te werken.

Kijk uit uw doppen

Zorg ervoor dat u steeds ziet waar u naartoe rijdt. Plaats dus uw lading laag genoeg op de heftruck zodat u uw zicht niet belemmert. Kies een aantal zones waarin heftrucks zullen rijden en waar de andere werknemers niet mogen wandelen. Zo is er minder kans op een ongeval.

Let op uw gewicht

Dan hebben we het uiteraard niet over u, maar over de lading van uw heftruck. U heeft wellicht nog nooit een heftruck in de fitness gezien, wat betekent dat ze slechts een bepaald gewicht kunnen tillen. Denk daaraan tijdens het gebruik. U vindt steeds de maximale capaciteit van elke heftruck op onze website of op de machine zelf.

Denkt u aan de veiligheid van uw werknemers? Dan bent u bij Gentse Heftrucks aan het juiste adres! Al onze heftrucks zijn in goede staat en worden onderhouden door specialisten. Uw heftruck laten repareren? Ook dat doen we!