Wilt u een heftruck kopen? Vergeet deze tips niet!

Wilt u een heftruck kopen? Maar twijfelt u nog over welk type u moet kiezen? Geen probleem! In deze blogpost leggen we u graag uit waar u op moet letten bij het kopen van een heftruck.

Waar moet u zeker op letten?

Een heftruck kopen is een hele investering. U wilt uiteraard zeker zijn dat u het juiste type heftruck kiest voor uw bedrijf. Maar hoe doet u dat nu, het juiste type kiezen? Er zijn een aantal dingen waar u zeker rekening mee moet houden bij uw keuze.

Beoordeel uw behoeften

Uw heftruck moet perfect afgestemd zijn op uw behoeften. Moet u regelmatig grote en zware goederen verplaatsen? Hoe hoog zijn de rekken in uw magazijn of werkplaats? Dit zijn allemaal dingen waarmee u zeker rekening moet houden wanneer u een heftruck koopt. Zorg ervoor dat u er een kiest die zwaar en hoog genoeg is en voldoende vermogen heeft om uw producten vlot te tillen en verplaatsen.

Kies de juiste aandrijving

Welke aandrijving u kan kiezen hangt af van de locatie waar u uw heftruck wilt gebruiken. Zoekt u een heftruck om in een halfopen of gesloten ruimte te gebruiken? Dan kiest u best voor een elektrische heftruck. In België is het namelijk verboden om in gesloten ruimtes met diesel te werken. Is uw LPG heftruck voorzien van een goede katalysator? Dan mag die wel nog binnen. Maar, dit is nog steeds minder gezond voor uw werknemers dan een elektrische heftruck.

Als u een heftruck zoekt om buiten te gebruiken heeft u uiteraard vrije keuze voor de aandrijving. Wilt u inzetten op kracht en snelheid? Dan kiest u best voor een heftruck op diesel.  Is lage emissie en beperkte geluidsoverlast voor u eerder van belang? Dan koopt u beter een elektrische of LPG heftruck.

Bepaal uw budget

Een heftruck kopen is altijd een investering, welk type u ook koopt. Daarom is prijs natuurlijk een belangrijke factor. Heeft u geen al te groot budget? Dan heeft Gentse heftrucks de oplossing voor u. Naast een ruime selectie nieuwe heftrucks hebben we ook een groot aanbod tweedehands heftrucks.

Ziet u het niet zitten om meteen een heftruck te kopen? Dan kunt u bij ons ook heftrucks huren voor korte en lange termijn. Zo heeft u meer tijd om een definitieve beslissing te maken over welk type heftruck het beste past bij de noden van uw bedrijf.

Waar koopt u de beste heftrucks?

Gentse Heftrucks heeft meer dan 50 jaar ervaring met het verhuren en verkopen van heftrucks. En dat ziet u aan onze service! Huurt of koopt u een heftruck bij ons? Dan leveren we die binnen de 24 uur met ons eigen transport. Daarnaast staan we samen met Correct Services klaar om al uw rollend materiaal grondig en vakkundig te onderhouden. Als er toch iets fout loopt met uw heftruck, komt ons team van monteurs het probleem zo snel mogelijk verhelpen. Wilt u graag meer informatie over het kopen of huren van een heftruck bij Gentse Heftrucks? Contacteer ons gerust, wij helpen u met plezier verder.